Bid Manager

Hos oss får du chansen att utvecklas inom IT-branschen i en spännande roll med stort kommersiellt fokus. Vår verksamhet präglas av korta beslutsvägar och familjär stämning där alla hjälper varandra för att nå gemensam framgång, från att säkerställa nöjda kunder till att driva utvecklingsarbete. Vi ställer höga krav på oss själva utan att släppa fokus på att måna om varandra och vår gemensamma trivsel. Vi tror på att ha balans mellan arbete och fritid för att må bra och att kombinera seriositet och professionalism med att ha roligt!

Som Bid Manager har du en central roll i företaget med stor möjlighet att vara med och driva vår fortsatta tillväxtresa.

Om rollen

I rollen som Bid Manager arbetar du främst med den offentliga marknaden men du kommer även stötta våra säljare vid större förfrågningar inom den privata sektorn. Du ansvarar för hela anbudsprocessen, från bedömning av förfrågningar till skapandet av färdiga anbud. Du tar rollen som affärsprojektledare, samlar in uppgifter från organisationen, formulerar texter som håller en hög kvalitet och säkerställer tidplaner. Du ansvarar för professionell hantering av alla kontakter med kunder och potentiella kunder efter inskickade anbud.

Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Anbudsarbete: Projektledning, anbudsskrivande och priskalkyler
  • Utveckla verktygslådan gällande anbudsmaterial
  • Avtalscontrolling: kontroll på kund-, partner- och leverantörsavtal

Som Bid Manager rapporterar du till VD och utgår från vårt kontor i centrala Karlstad.

Vår kandidat

Vi tror att du har några års erfarenhet som Bid Manager, gärna inom IT mot offentlig sektor och har ett stort kommersiellt intresse. Din förmåga att i affärssammanhang uttrycka dig skriftligt är utmärkt och du trivs med att själv producera välformulerade, tydliga och professionella underlag på både svenska och engelska.

Som person har du lätt för att samordna/projektleda och du har en god samarbetsförmåga. Du har ett stort driv, tar egna initiativ och agerar självständigt mot givna mål. Din förmåga att planera och strukturera är god. Du är en ambitiös person som säkerställer att allt du lämnar ifrån dig håller hög kvalité. Du vill inte bara lämna in anbud, du vill lämna in de vinnande anbuden!

Ansökan

Vi samarbetar med Consensus. Din ansökan registrerar du på deras sajt så snart som möjligt, dock senast den 28 oktober. 

Skicka in din ansökan hos Consensuslänk till annan webbplats

Har du frågor är du välkommen att kontakta:

Lena Ahlin på Consensus, 070-374 34 94.

Kontakt