Säljare

På Soleil får du chansen att utvecklas i en central roll som säljare tillsammans med drivna medarbetare. Vår verksamhet präglas av korta beslutsvägar och familjär stämning där alla hjälper varandra för att nå gemensam framgång, från att säkerställa nöjda kunder till att driva utvecklingsarbete. Vi ställer höga krav på oss själva utan att släppa fokus på att måna om varandra och vår gemensamma trivsel. Vi tror på att ha balans mellan arbete och fritid för att må bra och att kombinera seriositet och professionalism med att ha roligt!

Om rollen

Rollen kommer spela en central del i att skapa och utveckla försäljningen gällande B2B i privat- såväl som offentlig sektor. Du kommer proaktivt bearbeta potentiella och befintliga kunder, genomföra kundmöten och med ett erbjudande/lösning stänga affären. Vår målgrupp är, förutom offentlig sektor medelstora och stora företag och du kommer bearbeta ett större geografiskt område.

För att lyckas som säljare hos oss krävs en förmåga att ständigt bearbeta marknaden och genomföra behovsanalyser som sedan mynnar ut i ett erbjudande. Genom att skapa förtroende hos kund och förstå deras affärer skapas underlag för skräddasydda lösningar med konstant kundnytta i fokus. Till din hjälp har du mycket erfarna kollegor med spetskompetens inom SiteVision och Office365.

Som säljare rapporterar du till VD och utgår från vårt kontor i centrala Karlstad.

Vår kandidat

Vi tror att du har minst fem års erfarenhet från tjänsteförsäljning. Akademisk utbildning är meriterande men inte ett krav. Då en central del av rollen bygger på att skapa och utveckla försäljningen har du erfarenhet av proaktiv försäljning B2B. Erfarenhet av försäljning mot offentlig sektor och tjänsteförsäljning inom IT ses som starkt meriterande. Likaså erfarenheter av RFP-processer och CRM-system. Du har körkort, en god verbal förmåga och uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Du drivs av att skapa resultat individuellt såväl som i team. Genom att hålla fokus på målet finner du det långsiktiga relationsskapandet motiverande. Försäljningsprocessen från första möte hos kund till avslutad affär kan ta ett antal månader vilket innebär att det är viktigt att vara uthållig och målinriktad. Du får energi av mötet med människor, att hitta de bästa lösningarna för kunden och att själv vara med och påverka din och företagets framgång.

Ansökan

Vi samarbetar med Consensus. Din ansökan registrerar du på deras sajt så snart som möjligt, dock senast den 28 oktober.

Skicka in din ansökan hos Consensuslänk till annan webbplats

Har du frågor? Tveka inte att kontakta:

Lena Ahlin på Consensus, 070-374 34 94

Kontakt