Rasmus är vår nya skejtande programmerare

Rasmus Björklund

Vår nya programmerare Rasmus Björklund är kreativ och gillar utmaningar! Han åker gärna skateboard på fritiden och ritar sina egna tatueringar. Dessutom har han gjort en egen väderapp, bara för att han kunde.

Rasmus växte upp i Gävle men när han skulle börja studera på universitet föll valet på Karlstad eftersom han hade hört ryktas om att människorna här var trevliga och att solen alltid skiner. Och inte ångrar han sin flytt, han stortrivs i den värmländska staden.

Kreativiteten flödar

Rasmus började sin resa hos oss genom praktik under sin tid på Karlstad universitet där han pluggat till webbutvecklare. Så även om han är nyanställd har han faktiskt varit med oss på ett eller annat vis under ett och ett halvt år. Nu är han nyexaminerad och kommer jobba som programmerare och ta fram webbsidor och intranät åt våra kunder.

Det som lockade mest med att bli just programmerare var den kreativa delen. Att få skapa och designa något som dessutom kan vara till nytta för många. Till exempel har Rasmus utvecklat en egen väderapplikation till telefonen på sin fritid, som en rolig grej. Sin kreativa sida får han också utlopp för genom att teckna och måla. Han har till och med tagit fram motiven för sina egna tatueringar.

Var sak har sin plats

När Rasmus var yngre åkte han mycket skateboard men det rann ut i sanden. För ett år sedan ville han ta upp det igen, som ett skönt avbrott i studierna. Det finns bra skateparker i Väse och på Hammarö men det funkar fint att åka i Karlstad också, det viktigaste är att få komma ut.

Något som Rasmus själv tycker att han är riktigt grym på är att hålla ordning och strukturera upp saker. Det kan handla om ordning och reda på jobbet men också om att sortera och se till att var sak har sin plats hemma. Sen är han rätt bra på skateboard också.

Rasmus är inte ensam om att vara rädd för höga höjder men istället för att låta rädslan styra gjorde han något han är riktigt stolt över. Hela gänget på Soleil besökte en höghöjdsbana där det går ut på att på hög höjd ta sig förbi olika hinder. Allt från att balansera på rep till att åka zip-line. Den näst svåraste och dessutom näst högsta banan utmanade sig Rasmus på och klarade det galant. Riktigt imponerande och helt klart något att vara stolt över.

Publicerad • 25 september 2020