Södertörns högskola på IDG:s 100-lista över Sveriges bästa sajter

Startsidan på Södertörns högskolas nya webbplats

Varje år utser IDG Sveriges 100 bästa sajter och tjänster på nätet. 2020 vann Södertörns högskolas externwebb kategorin bästa utbildningssajt på IDG:s topp100-lista och som samarbetspartner är vi förstås superstolta, både över kunden och denna moderna, snygga och användarvänliga webb!

Det är verkligen jättekul att de vann bästa utbildningssajt på 100-listan. Det är ett kvitto på att både det vi och framförallt de gör är bra och rätt. Det krävs mycket av en högskolesajt för att sticka ut eftersom målgruppen är bred, behoven många och informationen är omfattande, säger Johanna Lindholm, projektledare, Soleil.

Digital livlina för studenter

Precis när IDG skulle börja leta fram kandidater till årets topp100-lista drog coronapandemin igång och digitaliseringen tog ännu mer fart än tidigare. Och Södertörns högskolas webb ligger helt rätt i tiden, som en digital livlina i vardagen för studenterna. Att sajten är användarvänlig, genomtänkt och sticker ut är tydligt eftersom de även vann Publishingpriset 2019 för bästa webbplats i kategorin informationssajter.

Nu har sh.se alltså även vunnit Sveriges bästa sajt inom kategorin utbildning. Soleil har tagit fram webbplatsen tillsammans med Advant som designpartner.

Sättet de presenterar olika kategorier av informationen på är tydligt och snyggt, vilket gör att det blir både inspirerande och enkelt att hitta för besökarna, tycker Johanna.

Förvaltning ett viktigt och ständigt pågående förbättringsarbete

Nu är vi inne i förvaltningsstadiet för sh.se. Vi lanserade webben för ungefär 1,5 år sedan, men jobbet står inte still. De förstår vikten av att ständigt förbättra och utveckla. Allt det vi gör och tänker bakom kulisserna ger genomslag hos dem och uppskattas både bland studenterna och redaktörerna. Det känns roligt, avslutar Johanna.

På IDG:s sajt hittar du hela 100-listan Länk till annan webbplats.

IDG Insights, Intent and Engagement, är världens ledande databasdrivna techmedia, event och marknadsföringsföretag.

Publicerad • 19 november 2020