Nyexaminerad frontend-utvecklare med imponerande start på karriären

Bild

För några år sedan flyttade Caroline Bengtsson till Karlstad från Katrineholm för att studera till webbutvecklare på Karlstads universitet. Nu har hon hittat hem här, skaffat jobb, sambo, katter och en aktiv fritid som tränare inom gymnastik. Varmt välkommen tillbaka till oss Caroline (förklaring kommer senare)!

Från ax till limpa

Hon tog examen våren 2019 och i augusti fick hon arbete på konsultföretaget Sogeti. Efter ett halvår hörde rekryteringsföretaget Framtiden av sig och undrade om hon inte ville söka tjänsten hos oss som junior utvecklare. Caroline fick jobbet och allt såg lovande ut men kort därefter kom Corona och hela Sverige stannade upp. Därför blev anställningen, den gången, väldigt kort. Caroline fick istället en tjänst på Eurostair. Där hamnade hon mitt i deras digitaliseringsutveckling och hon fick i uppdrag att ta fram en ny webbplats med ansvar för allt från ax till limpa. Det innebar strategi, bygga webbplatsen, ta fram design och marknadsföring. Det hon inte hade kunskap om fick hon lära sig själv och det blev en lyckad och lärorik start för en nyexaminerad utvecklare.
Ett halvår senare kunde vi återigen höra av oss till Caroline och frågade om hon ville återvända till oss, och det ville hon! Så nu är Caroline tillbaka som utvecklare inom front-end och vi hoppas att det kommer vara mycket längre den här gången.

Fritiden spenderas i gymnastikhallen

Caroline är tidigare gymnast och numer tränare för tre gymnastikgrupper i tonåren; en killgrupp, ett tjejgrupp och ett mixat lag. Under vår- och höstsäsong går nästan all ledig tid till att vistas i gymnastikhallen. På sommaren byter hon idrottshallen mot golfbanan och så älskar hon att resa. Nu reser hon mest i minnet och då far tankarna till åren som au pair i USA eller semesterresan till Dubai tillsammans med sambon, Filip.

Fina kollegor och intressanta uppdrag lockade med Soleil

Caroline tycker våra uppdragen är både viktiga och intressanta. Hon gillar det grafiska arbetet och vill gärna kombinera design med utveckling, något som hon upplever att hon kan göra här.

Bra arbetskamrater är också avgörande. Att ”klicka” med kollegorna är oerhört viktigt och hon uppskattar den goa stämning som finns på Soleil.
Hon vill gärna jobba utifrån Karlstad och här finns en lokal förankring som inte kräver att hon vistas långa perioder på annan ort. Sist men inte minst finns det en förståelse för att hon inte kan allt än. Det är en inlärningsprocess som pågår och hon kan lära av kollegorna och utvecklas med projekten.

Sitt inte still för länge

Många av oss har ett stillasittande jobb, även Caroline. Hon vill uppmuntra till att ta pauser. Det är så lätt att fastna framför skärmen och få ont i kroppen och bli lite seg i huvudet. Så tack för ett väldigt bra tips Caroline och upp och hoppa nu!

Publicerad • 3 december 2020