Malou är en ”vanlig människa” med en imponerande meritlista

Malou Rönning

Malou är inte vem som helst – hon är faktiskt en helt vanlig människa. Med massor av erfarenheter från olika yrken och branscher. Dessutom är hon ödmjuk, ärlig och trevlig och hon kommer att passa fint in i gänget. Med sitt humanistiska perspektiv kompletterar hon alla tekniker vi har här på Soleil.

Proffs på struktur och ordning

Malou kommer närmast från Konecranes, ett finskt bolag som är världsledande inom lyftverksamheter. Där arbetade hon som servicekoordinator. Det är ett yrke som rymmer så otroligt många delar men som i grund och botten handlar om ordning och struktur. Det är något som Malou har mycket erfarenhet av även i det privata eftersom hon har en stor familj med fem barn. De är stora nu och befinner sig på lite olika platser nationellt och internationellt.

Malou tar gärna långa promenader i skogen och just nu passar det extra bra att hon gillar att vara i naturen. Hon har nämligen blivit extramatte åt sin dotters lilla Havapoo Sally, hon är helt fantastiskt underbar. Malou tycker det är fascinerande vilka känslor en sådan liten varelse kan väcka. Tränar gör hon också och lagar mat (god mat) och älskar att fika, så det ena förutsätter det andra enligt Malou.

Språkbegåvad ingenjör med pedagogisk ådra

Det ena har lett till det andra och Malou har erfarenhet av många utbildningar och jobb under åren. Det började med att en kompis valde teknisk utbildning på gymnasiet och Malou hakade på. Det ledde till en vidareutbildning som byggnadsingenjör. Men när hon var färdigutbildad så fanns det fler ingenjörer än jobb och då arbetade hon istället som mäklarassistent ett tag. Hon har även jobbat som lärarvikarie i grundskolan. Ett otroligt roligt, viktigt och varierat yrke som hon återkommit till några gånger. Ur det väcktes intresset för språk och Malou vidareutbildade sig till språkvetare och hon talar franska och engelska flytande. Sen kom livet emellan och med det följde fem barn. Efter det började hon koordinatortjänsten på Konecranes.

Valde Soleil tack vare imponerande uppdrag och härlig stämning

Malou blev imponerad av de uppdrag och kunder vi har, och även vårt fokus på att vara en trevlig arbetsplats. Sen tyckte hon vi var trevliga, ödmjuka och att det finns en go stämning hos oss.

Malou tipsar om att stå för att en inte kan allt

Under åren som lärare märkte Malou att eleverna trodde att hon hade svaren på allt. Är det något som Malou uppskattar och bär med sig så är det att vara ödmjuk, bjuda på sig själv och stå för att en inte kan allt, även om det kanske förväntas. Det går lika bra att säga, ”jag ska ta reda på det och återkommer”!

Publicerad • 11 december 2020