Jan har längst erfarenhet av SiteVision av oss alla

Jan Korpela

Jan Korpela är projektledare och lösningsarkitekt och har jobbat med SiteVision sedan 2004 – längre än alla andra på Soleil faktiskt. Och i och med detta kan en säga att han spelar en viss roll i att Soleil finns. Han känner sig hemma med både webbkod och noter, men säger sig vara ordblind när det gäller låttexter.

Jan jobbade som teknisk säljare på SiteVision i tio år och var den som sålde in det till Soleils grundare. Så därför kan en säga att han är en betydande del bakom Soleil trots att han nyss börjat. Just nu både projektleder han och utvecklar i flera av våra projekt och är förvaltningsledare åt en kund.

Ledde megaprojekt åt Transportstyrelsen

Jan kan förstås otroligt mycket om allt i SiteVision efter sina år där. Han har också bland annat jobbat på Skatteverket som projektledare och förvaltningsledare och på Transportstyrelsen. Där var han projektledare för tre omfattande system som skulle byggas om. Det var ett projekt som var ungefär trettio gånger större än ett webbprojekt och gav mycket nyttigt erfarenhet av projektledning.

Innan han utbildade sig till datatekniksingenjör jobbade han på Ericsson med kvalitet i produktionen och under ett års tid var han ansvarig för all utbildning i Sverige och Malaysia.

Gillar att resa till outforskade ställen

Jan säger att han snubblat på padel-trenden som alla andra. Just nu spelar han så mycket som möjligt. Annars brukar han och familjen ägna sig mycket åt utförsåkning. De har ingen stuga i fjällen utan testar gärna olika ställen och nya backar. De gillar också att laga god mat och att resa, gärna till outforskade ställen.

Här finns frihet att göra på sitt sätt

Jan menar att vi trots att vi på Soleil växer, så har vi ändå den familjära känslan kvar. Det tillsammans med att vi fokuserar på en sak; en webblösning till kunden och allt som har med det att göra, gjorde att han ville jobba just här. Han har känt att det blir för inrutat i större företag och trivs bättre när en inte behöver passa in i något fack. Här finns frihet att göra på sitt sätt och en kan fråga alla och få hjälp.

Får familjen att skratta när han sjunger

Många har en talang, men Jan menar att han har en icketalang. Han är totalt ordblind när det handlar om texter i musik. Eftersom han är väldigt musikalisk och spelar alla möjliga instrument hör han alla stämmor och instrument i en låt, men inte texten. Därför börjar familjen alltid att skratta när han försöker sjunga med.

Tipsar om isländsk lakrits

Det bästa tipset Jan har är att om du ska resa reser till Island när pandemin är över, då ska du köpa isländsk lakrits av märket Djúpur. Denna chokladdragerade lakrits är hårdvaluta i Sverige, men på Island kan du köpa ett helt kilo för 70 kronor.

Publicerad • 15 december 2020