Vi välkomnar två nya sköna kollegor till Soleil

Oscar och Heiko - nya kollegor till Soleilteamet

Från vänster: Oscar och Heiko - våra nya sköna kollegor

Det händer mycket nu, som alltid, på Soleil. Nu i vår välkomnar vi flera nya kollegor till oss. Först ut är Oscar och Heiko. Vilka de är och vad de kommer arbeta med kan du läsa mer om här!

Oscar – vår supersociala utvecklare

När vi frågade om Oscars bakgrund svarar han glatt att han är helt grön – nyligen examinerad från dataingenjörsprogrammet vid Karlstad universitet. Oscar är en social och ödmjuk kille som gillar när det händer saker. Utöver att prata med folk gillar han att engagera sig i allt från volontärarbete av olika slag, till att vara DJ och arrangera fester.

Här på Soleil kommer han göra det han gillar bäst – att programmera. Oscar tycker att vi har en skön stämning här på Soleil. Det är prestigelöst och det finns plats för egna initiativ och frihet under eget ansvar, säger han.

Datasäkerhet är ett av hans stora intressen och han skrev bland annat sitt examensjobb om just detta. På lite längre sikt hoppas han att detta kan bli ett ämne som han kan ägna mer tid åt även på Soleil. Nu närmast kommer han jobba parallellt med flera uppdrag, bland annat en externwebb åt ett energiföretag och tillgänglighetsanpassning av webbplats åt en annan kund.

Heiko Bubholz – Förvaltningsledaren som tål det mesta

När utvecklingsprojekt närmar sig slutfasen kommer Heiko in som förvaltare och ser till att våra kunder är i trygga händer även fortsättningsvis. Han håller i dialogen med kunderna och sköter det långsiktiga underhållet med till exempel omvärldsbevakning.

Heiko har nyligen arbetat för Region Värmland med ett digitaliseringsprojekt inom kultursektorn och han har varit systemförvaltare hos Tieto. Han har den fantastiska förmågan att sällan stressa upp sig och har väldigt svårt för att bli sur, vilket känns som bra egenskaper i alla sammanhang! Heiko snubblade över tjänsten på Soleil och föll för, det han upplevde som, en sympatisk stämning och intressanta uppdrag. Efter några år med backoffice-uppdrag är han speciellt peppad inför att arbeta utåt med externa uppdrag som webbplatser och underhåll.

Vid sidan av jobbet är Heiko engagerad i ett kooperativ som säljer lastcyklar i Värmland. Är du intresserad av att köra personer och saker med cykel istället för bil? Ring Heiko!

Varmt välkomna till Soleil-gänget!


Publicerad • 19 mars 2021