Smarta intranät för bättre intern kommunikation

För att en verksamhet ska fungera bra och vara effektiv behöver intern information kunna hanteras och kommuniceras på ett tryggt och lättillgängligt sätt. I ett bra intranät är all information samlad på ett ställe. Anställda kan kommunicera på ett interaktivt sätt och enkelt hitta material och kunskap. Vi bygger intranät för alla verksamheter, och har hjälpt många kommuner och företag att utveckla bättre digitala relationer och verktyg.

Skräddarsytt intranät i Sitevision och MS365

Vi är experter på att bygga intranät i Microsoft 365 och webbpubliceringsverktyget Sitevision. Vi skräddarsyr lösningar efter era behov och bygger kraftfulla integrationer som utnyttjar de bästa funktionerna i olika plattformar. Läs mer om våra digitala verktyg:

Vi vill att lösningarna ska komma till användning och göra skillnad för er. Därför kan vi hjälpa er från en första idé till färdig produkt. En förstudie eller effektkartläggning ger grunden till slutresultatet. Vi prioriterar alltid användarna och deras behov högst!

Så hjälper vi dig till ett bättre intranät

Ett bra intranät kan göra enorm skillnad för en verksamhet, men bara om det används rätt och ger mervärde för användarna. Därför lägger vi lika stor vikt på tekniken som på de mänskliga relationerna. Det har gjort att vi tillsammans med kunder som Rikshem, TL Bygg, Collectum och Pensionsmyndigheten har vunnit priser som Web Service Awards och Guldhanden.

Rätt digitala verktyg för ett genomtänkt intranät

  • Aktuell och relevant information för alla medarbetare
  • Tydlig överblick över arbetsuppgifter och prioriteringar
  • Samarbeta och dela information mellan medarbetare digitalt.

Funktioner i ett modernt intranät

Ett smart intranät innehåller de verktyg och funktioner som er verksamhet behöver. Många funktioner används av i stort sett alla våra kunder, och gör intranätet till ett viktigt nav i organisationen.

En pricksäker sökfunktion för personliga sökträffar

En sökfunktion som gör att ni exempelvis hittar rätt sidor på intranätet, dokument, medarbetare, grupper, inlägg och så vidare. Sökfunktionen bör kunna integreras med andra interna system så att användarna slipper att använda sökfunktioner i olika system. Dessutom ska användarna bara se den information de är behöriga att få ta del av.

Sociala funktioner för mer interaktion

Funktioner som gör att medarbetarna kan interagera och samarbeta med varandra digitalt är A och O i ett modernt intranät. Att kunna göra inlägg, skapa samarbetsgrupper, dela länkar och sidor, skapa etiketter för att strukturera och hitta, kommentera dokument och så vidare gör samarbetet lättare.

Samarbetsfunktioner ger starkare gemenskap

Det finns många verktyg för att samarbeta digitalt i intranätet. De utvecklas hela tiden och blir mer snabba och effektiva. Att man snabbt kan skapa grupper utifrån organisationstillhörighet, projekt eller intresseområden är mycket uppskattat. Samarbetsverktygen kan kopplas både till användare och grupper och göra arbetet enklare och snabbare.

Välorganiserad dokumenthantering - effektivt och säkert

I alla organisationer arbetar man dagligen med dokumenthantering. För de flesta är det ett arbete som tar tid och är fyllt med en hel del irritation. Det kan vara svårt att hitta rätt dokument, den senaste versionen, om dokumentet bara kan ses av de med rätt behörighet och så vidare.

När du har kontroll över arbetsprocessen och har utbildat medarbetarna hur man på bästa sätt arbetar med dokumenten, då har du en effektiv och säker dokumenthantering.

En enkel och intuitiv plattform i grunden

För att det ska vara enkelt och snabbt för redaktörer och medarbetare att nå ut till sina målgrupper behöver plattformen vara lätthanterlig och intuitiv. Därför är det bra att tänka igenom vilka krav man har på ett intranät innan man sätter igång.

Frågor och svar om intranät

Ett intranät är ett privat nätverk inom en organisation, som kan användas som en intern webbplats, där medarbetare har tillgång till verksamhetens dokument, information och kommunikationsvägar. Intranätet kan användas till allt från kommunikation till dokumenthantering för fildelning och lagring.

Den fysiska arbetsplatsen är viktig för en verksamhet, men idag tillbringar vi stora delar av arbetsdagen i olika digitala system. Även dessa behöver utvecklas för att hjälpa medarbetarna med sina arbetsuppgifter. Hur den digitala arbetsplatsen är utformad och fungerar kan påverka allt från effektivitet och produktivitet till samarbete, stressnivåer och trivsel. Därför är det så viktigt att man satsar även på den digitala arbetsmiljön!

Intranätet är utgångspunkten för ert digitala arbete, och ett modernt och effektivt intranät gör att ni har de bästa förutsättningarna för att ta vara på möjligheterna i era digitala verktyg.

Vi vet att man ibland behöver komma igång snabbt med ett nytt intranät och kanske har mer tid och resurser att lägga på intranätet senare. Vi har tagit fram en paketlösning med ett intranät i Sitevision som innehåller de viktigaste funktionerna så att du snabbt kan komma igång. En av alla fördelar är att du inte bygger in dig och blir låst – det här är en lösning som går att fortsätta att utveckla.

Läs mer om paketerat SiteVision

Sveriges bästa intranät från Soleil

Soleil har levererat många av de mest uppmärksammade intranäten i Sverige. För några av våra kunder har vi också byggt digitala arbetsplatser som kombinerar SiteVision och Microsoft 365. Flera av våra kunder har vunnit priser för sina webbplatser och intranät från oss.

kunder som vunnit priser och utmärkelser

Rikshem klättrade till toppen

Har nu Sveriges bästa intranät

Kontakt

Vill du veta mer om hur Soleil kan hjälpa dig med att bygga intranät och arbeta med digitala verktyg? Ring eller mejla mig så bestämmer vi en tid.

Vill du veta mer?

Vi kontaktar dig

Kontakt