Anpassningar i Microsoft 365

Vi hjälper er utnyttja standardfunktionalitet så långt det bara går när vi ser över era behov, men ibland finns det verksamhetsspecifika behov som efter undersökning kräver anpassningar.

No code eller utveckling?

No code- eller low code-lösningar som det ibland kallas har funnits i Microsoft 365 länge men har först på senare år blivit riktigt kraftfullt. Här kan man skapa mycket kostnadseffektiva lösningar med hög förvaltningsbarhet utan en rad kod. Detta gör främst m.h.a tjänsterna Power Automate och Power Flow där man skapar appar och arbetsflöden som man kan dela med hela organisationen och även till externa användare. Det är viktigt att först kartlägga vilka behov man ska uppfylla och även vad lösningen ska klara på sikt för det finns delar som dessa tjänster inte klarar att uppfylla. Vi kan hjälpa er att välja rätt väg och implementera lösning efter det.

Anpassningar och utveckling

Utöver no code-lösningar så finns det ett antal typer av anpassningar man kan göra i Microsoft 365 när inbyggd funktionalitet inte helt täcker upp för behoven. Den vanligaste typen är webbdelar i SharePoint. Här utgår vi från Microsofts exempel-bibliotek men vi har även själva utvecklat många som vi gärna utgår från och delar med oss av. Allt vi utvecklar följer väldigt nog best practises från Microsoft och är det ett behov ni har som vi vet snart uppfylls med standardfunktionalitet så kommer vi vara tydliga med detta.

Vill du veta mer?

Vi kontaktar dig

Kontakt