Publiceringsverktyg

Människa skriver på dator

Ett effektivt publiceringssystem eller CMS (Content Management System) gör det enkelt att publicera innehåll på externwebb eller intranät, och gör information och funktioner tillgängliga för alla användare.

Vilket CMS ska jag använda?

Med ett enkelt och intuitivt publiceringsverktyg kan du som redaktör fokusera på innehållet, vilket gör jobbet mycket roligare. Dessutom behöver du inte lika mycket stöd från IT-avdelningen eller externa konsulter, vilket gör arbetet billigare och mer effektivt. Det är också bra om ditt CMS kan hjälpa dig att publicera tillgängligt, alltså i enlighet med webbdirektivet för tillgänglighet, WCAG.

På Soleil är vi experter på och rekommenderar det svenskutvecklade CMS:et Sitevision för både intranät och externa webbplatser. Vi hjälper dig med allt från implementering till underhåll och utveckling av ert innehållspubliceringssystem på arbetsplatsen.

CMS för extern webb

Med en bra webbplats kan du nå fler kunder och göra mer affärer. Ett bra CMS gör det enklare för dig som redaktör att publicera bra material, sökoptimera innehållet och enkelt ändra inställningar. Att dessutom göra din webbplats mer tillgänglig gynnar alla.

Vi på Soleil har lång erfarenhet av att bygga externa webbplatser i olika CMS men är idag specialiserade på publiceringsverktyget Sitevision. Vi jobbar både med nyutveckling och förädling av befintliga webbplatser, och kan på kort tid bygga en ny webbplats med hjälp av färdiga moduler.

CMS för intranät

Ett väl utformat intranät fungerar som ett centralt kommunikationsnav i din verksamhet. Intranätet kan ha flera sociala funktioner och även anpassas efter varje enskild användare. Vi har levererat en rad olika sociala intranät med Sitevision som CMS. Vi har även byggt ett stort antal kraftfulla intranät med Sharepoint/Microsoft 365 som CMS och plattform. Kundens behov styr vilket publiceringsverktyg och vilka plattformar som passar bäst för dem.

Vill du veta mer?

Vi kontaktar dig

Kontakt