Gå till innehåll

Vår nya utvecklare Tasan valde Sverige framför Tyskland

Tasan

Tasan lämnade Tyskland för Sverige och trivs jättebra med mer balans mellan jobb och fritid.

Möt vår nya utvecklare Tasan, som också är utbildad biomediciningenjör och förskollärare. Hon kommer från Tyskland och trivs toppen i Sverige, bland annat eftersom vi har work life balance.

Varför började du jobba på Soleil?

Jag blev tillfrågad och det lät jätteintressant att det inte finns några chefer och att teamet själva bestämmer, så det ville jag testa. Jag är jätteglad över att få jobba på Soleil.

Vad har du för bakgrund och erfarenheter?

Jag kommer från Tyskland och har bott i Sverige sedan 2018. Min mamma kommer härifrån och vi flyttade hit tillsammans för att hon ville bo närmre sina syskon. Jag är biomediciningenjör i grunden och har bland annat jobbat som lärare på universitet i sju år. I Sverige finns inga jobb som biomediciningenjör så när jag flyttade hit studerade jag till förskollärare och jobbade med det samtidigt som jag utbildade mig till utvecklare. Då jag alltid till viss del har jobbat med programmering låg det nära till hands.

Hur skiljer sig Sverige och Tyskland åt?

Här i Sverige har vi balans mellan jobb och fritid. Det finns inte i Tyskland. Jag jobbade 12 timmar utan paus när jag bodde i där, så här är det mycket lugnare.

Vad gör du när du inte jobbar?

Jag gillar att läsa och har alltid med min Kindle, en e-reader, vart jag än är. Också reser jag ofta. På långhelgerna passar jag på att resa runt och lära känna Sverige.

Vad vet de flesta inte om dig?

Jag gillar att bygga grejer, till exempel att göra om gamla skåp och reparera elektronikprylar.

Publicerad • 24 november 2023