Gå till innehåll

5 effektiva vägar till en digital arbetsplats

I jakten på den bästa plattformen för organisationens nya digitala arbetsplats kan det vara svårt att hitta en lösning som uppfyller alla behov, men vem har sagt att man måste välja endast en plattform?

Ett effektiv och långsiktigt hållbar digital arbetsplats kombinerar ett bra publiceringsverktyg med en stabil plattform för dokumenthantering och samarbetsfunktioner. Det menar i alla fall Per Johansson, vd på Soleil, som lyfter fram fem framgångsfaktorer för hur man bygger en långsiktigt hållbar och kostnadseffektiv digital arbetsplats.

Ordning och reda med en säker dokumenthantering

Med en bra grund för dokumenthantering får du en bättre, effektivare och säkrare dokumentlagring. Du slipper dubbellagring av samma dokument i många versioner och kan vara säker på vilket dokument som innehåller korrekt information. Inga filer fastnar på någons hårddisk och du kan också alltid spåra ändringar. Med ordning och reda kan dina medarbetare vara trygga i att det senaste dokumentet alltid finns på intranätet.

Effektiva samarbetsgrupper

En annan viktig del för att underlätta arbetsvardagen i organisationen är förstås möjligheten till digitalt samarbete med kollegorna. En plattform där medarbetare i till exempel olika projektgrupper kan nå gemensam information, chatta och dela dokument med varandra.

Användarvänligt webbpubliceringsverktyg

När du väl har din grund på plats bör du addera ett skalbart, responsivt, flexibelt och kostnadseffektivt publiceringsverktyg. Ett bra publiceringsverktyg är lätt att integrera med olika verksamhetssystem och är mycket lätt för redaktörer att jobba i. Det bör också ge stor flexibilitet vad gäller design. Detta blir en oslagbar kombination till ett effektivt och användarvänligt digitalt arbetsverktyg.

Skräddarsytt innehåll med integrerade verksamhetssystem

En modern digital arbetsplats är även målgruppsanpassat. Varje användare vill hitta den information som behövs i arbetet och snabbt kunna tillgodose sig nödvändig information. Därför finns det stora fördelar med att kunna integrera olika verksamhetssystem med publiceringsverktyget.

Enkla och kostnadseffektiva uppgraderingar

Och förstås, sist men inte minst: ur ett hållbart och långsiktigt perspektiv bör din digitala arbetsplats vara enkel att uppdatera, så att intranätet kan utvecklas i takt med verksamheten. Se till att välja ett publiceringsverktyg som inte tvingar dig till omfattande uppgraderingar och dyra utvecklingskostnader i onödan.

Publicerad • 28 november 2018