Gå till innehåll

Effektivt och hållbart distansarbete under pågående pandemi

Att företags och organisationers digitala relationer fungerar friktionsfritt är direkt avgörande i en värld präglad av corona. Soleil tittar i en serie blogginlägg närmare på hur betydelsen av en väl fungerande digital arbetsmiljö just nu förändras – globalt, lokalt och på individnivå. I detta inlägg ska vi fokusera på hur Soleils kunnande på bästa sätt kan bidra till våra kunders effektivitet och framåtskridande.

På Soleil arbetar vi varje dag med att hjälpa våra kunder att skapa bättre digitala relationer. Konkret innebär detta att vi utvecklar webbplatser, intranät och olika samarbetsverktyg åt dig som kund.

Utvecklingen av den digitala arbetsplatsen, eller digitala arbetsmiljön, har i och med pandemin tagit ett rejält språng framåt. Hela världen har blivit mer digital och vår digitala mognad har ökat. Vi har blivit vana vid distansmöten och vid att på andra sätt samarbeta digitalt.

Fysiska mötesplatser blir digitala relationer

Siffror från maj i år visade att distansarbetet hade ökat med 400% bland de svenskar som har förutsättningar att jobba hemifrån. Många – både arbetsgivare och anställda – har upptäckt och kanske till och med förvånats över hur bra det går att utföra det mesta på distans. Samtidigt sker distansarbete ibland på bekostnad av psykosocial arbetsmiljö; många saknar de sociala kontakterna som man får naturligt när man träffas på ett kontor.

Med ett intranät byggt av Soleil har du som kund så bra förutsättningar för säkert och smidigt distansarbete det går att få på marknaden. Vi har specialiserat oss på att hjälpa våra kunder att få bättre kommunikation och att bli mer produktiva. Få mer gjort och stressa mindre!

På en fysisk arbetsplats finns ett stort antal mötesplatser och kontaktytor – det kan vara avdelningsmöten, chefskonferenser, informella diskussioner medarbetare emellan, fikaraster och snack vid kopiatorn. Soleil levererar därför ett komplext uppbyggt intranät där ni har möjlighet att överföra olika fysiska fora för kommunikation till er digitala arbetsplats.

Verktyg för alla era behov

Med hjälp av verktygen SiteVision och Microsoft 365 kan du som kund skapa grupper för alla olika relationer er organisation önskar. De olika grupperna kan skapas på olika nivåer och utifrån olika behov, tex grupper för avdelningar, projekt, befattningshavare eller ett antal medarbetare som behöver utbyta information med varandra. Givetvis är det också lätt för att komma åt dokument, varifrån man än är och på de plattformar ni som kund önskar använda.

Hållbar digital arbetsmiljö

Detta innebär att ni så långt det bara är möjligt får en digital arbetsmiljö som är jämförbar med den traditionella fysiska arbetsplatsen. Ert intranät kommer att hålla måttet för alla som behöver arbeta på distans under lång tid. Funktionerna kommer dessutom att generellt sett göra er organisation mer effektiv, oavsett var medarbetarna sitter och arbetar. Allt som skrivs i de olika kommunikationskanalerna och all information som läggs upp i molnet är enkelt sökbart. Detta bidrar till tidsbesparingar, bättre produktivitet och mindre frustration.

Vi följer hela tiden utvecklingen i omvärlden för att vara uppdaterade i våra kundkontakter. Coronapandemin är inget undantag.

I dialog med varje kund ser vi på Soleil till att skapa de bästa förutsättningarna för varje enskild arbetsplats. Vi följer hela tiden utvecklingen i omvärlden för att vara uppdaterade i våra kundkontakter. Coronapandemin är inget undantag. Soleils kunnande bidrar till kundernas effektivitet och framåtskridande i pandemins tid.

Ta gärna en titt på våra case för att ta del av några perspektiv från våra kunder!

Publicerad • 16 december 2020