Gå till innehåll

Jim om varför valet föll på Värmland och Soleil

Ny i Värmland har träffat vår utvecklare Jim van Asperen, för att fråga hur det kom sig att han och familjen valde att lämna storsta´n och flytta till Värmland. Hur han hamnade på just Soleil och vad han egentligen tycker om att jobba här!

Text delvis hämtat från Ny i Värmland

- Detta har jag inte gjort på 30 år, men det var roligare än jag mindes det, säger Jim med ett skratt när han visar oss längdspåret som han har runt hörnet från huset på Råtorp.

Jim och Eva levde det perfekta Stockholmslivet med fin lägenhet i innerstan, bra jobb och ett stort utbud av restauranger. Efter andra barnet började paret omvärdera.

- Även om Kungsholmen är familjevänligt så blir det svårt där att låta barnen leva sitt liv, menar Jim.

Familjen utvärderade alternativen

- Vi jämförde Härnösand som jag kommer ifrån med Karlstad som frun är ifrån och det var när jag kollade på Compare Länk till annan webbplats. hemsida och jag såg att det fanns mer karriärmöjligheter för mig här som valet föll på Karlstad.

Slutligen landade Jim på Soleil som utvecklare

- Jag jobbar med att hjälpa kunder med att bygga och underhålla sin digitala arbetsplats, något som verkligen behövs nu.

Något annat som Jim gillar med Soleil är den härliga teamkänslan, kanske kommer den delvis av att konsulterna (i vanliga fall) sitter här på kontoret i Karlstad.

- Vi har som mål att jobba in-house och har alltid löst det med videomöten mot kund, och detta ser vi bara komma öka framåt då både vi och kunderna vant sig vid detta, berättar Jim.

Jobbar du inom IT och drömmer om skidspår runt knuten?

Du får gärna höra av dig direkt till oss men ta också kontakt med Ny i Värmland Länk till annan webbplats.och ansöka om att vara med deras event. Länk till annan webbplats. De hjälper dig att landa mjukt och få användbara tips på allt som har med en flytt att göra och sist men inte minst - att förmedla kontakter till intressanta arbetsgivare!

Publicerad • 9 februari 2021