Gå till innehåll

Soleil har släppt ny modul för Facebook-flöden till externwebbar och intranät

Soleil har släppt en egen Facebook-modul på Sitevision Marketplace Länk till annan webbplats.. Med modulen kan du på ett enkelt och snyggt sätt visa Facebook-flöden på externwebben eller intranätet. Sitevision Marketplace är en marknadsplats för moduler som går att installera på webbplatser byggda i Sitevision, för att skapa ännu mer användaranpassat innehåll.

Fredrik Stodne, delägare och Sitevisionansvarig

Fredrik Stodne, SiteVision-ansvarig

Med hjälp av Facebook-modulen kan våra kunder genom enkla inställningar visa flöden från Facebook-sidor eller grupper på sin hemsida eller sitt intranät. De kan också välja bland olika utseenden. Det är den första Facebook-modulen som finns på Sitevision Marketplace, förklarar Fredrik Stodne, Sitevisionansvarig, Soleil.

Sök efter de funktioner du saknar och testa moduler under prövotid

Sitevision Marketplace Länk till annan webbplats., som är en motsvarighet till exempelvis AppStore, finns ett bibliotek över moduler som både Sitevision och deras partners och tredjepartsleverantörer utvecklat. Här kan du som har en Sitevision-webb söka efter moduler och, om du vill, testa dem under en prövoperiod. Du kan även nå dem inifrån Sitevisions CMS (webbpubliceringsverktyg). Syftet är att få tillgång till olika lösningar på olika typer av behov. Det är ett enkelt sätt att hitta funktioner för det man behöver och att säkerställa att man alltid får tillgång till den senaste uppdateringen.

Tanken med Sitevision Marketplace är att vi som leverantörer kan fylla på med moduler där det saknas funktioner. Fördelen är att det blir mer effektivt att utveckla externwebbar och intranät eftersom utvecklarna inte behöver bygga funktioner från grunden, berättar Fredrik.

Sitevisions egna moduler är kostnadsfria att ladda ner. Övriga moduler, som partners tagit fram betalar kunden ofta en licenskostnad för.

Vi har ansvar för att förvalta våra moduler. Om det sker förändringar, exempelvis i Sitevision eller i Facebooks användargränssnitt så måste vi se till att uppdatera modulen så att den fungerar som den ska, säger Fredrik.

Fler Soleil-moduler på gång

Vi på Soleil har planer på att utveckla fler moduler och att våra egna efterfrågade moduler som vi utvecklar ska finnas tillgängliga för fler. Innan vi släpper en ny modul vill vi använda och testa den praktiskt i ett projekt.

En modul ska vara testad ordentligt innan vi släpper den på Marketplace så att vi vet att den fungerar bra. Och det ska förstås vara behov och efterfrågan som styr. I dessa tider, när många jobbar digitalt, hade det exempelvis passat bra med en modul för videokonferenser. Jag tänker mig att om det finns en kontaktlista på ett intranät till exempel, så ska du kunna klicka på ett namn och direkt få möjlighet att ringa upp personen i fråga via webbläsaren. Vi får väl se om några önskar sig den funktionen, avslutar Fredrik.

Publicerad • 16 september 2021