Gå till innehåll

Soleils kund Rikshem vinner Sitevision Awards 2021

Rikshem - Sveriges bästa intranät 2021 - startsida intranät

Rikshem vinner Sitevision Awards för bästa intranät. I år igen, fanns Soleils kunder med som finalister i alla kategorier i tävlingen.

Soleils kunder finns representerade i Sitevision-prisets alla tre kategorier; bästa intranät, bästa kommersiella webbplats och bästa offentliga webbplats.

Det är ett solklart bevis på vår styrka och toppkompetens inom Sitevision. Dessutom dominerar vi kategorin bästa intranät med tre av fyra möjliga finalister. Det är fantastiskt roligt, säger Per Johansson, vd på Soleil.

Rikshem har arbetat riktigt hårt för att ta fram sitt intranät. De lät användarna svara på undersökningen Web Service Awards under våren 2020 och gjorde sedan en ny undersökning när det nya intranätet var på plats. Med toppbetyg från användarna kring nöjdhet från med sitt nya intranät i den andra undersökningen vann Rikshem utmärkelsen Web Service Awards i början av 2021 och hade därmed Sveriges bästa intranät. Nu vinner de även Sitevision Awards.

Det är flera faktorer som gör att Rikshem tar hem även det här priset. Lillemor Odgren som är en proffsig beställare, har haft en stor kännedom om de största utmaningarna och de faktiska behoven i verksamheten. Hon har därmed kunnat prioritera rätt vilket lett till att de nått sina mål. Hon har tidigt lärt sig Sitevision som verktyg och kunde därför förstå hur man nyttjar tekniken på bästa sätt. Det har gjort att hon och projektteamet på Rikshem kunnat bli bättre på att ställa krav på redaktörsvänliga funktioner och i fortsättningen även utbilda kollegor. Dessutom har vi ett riktigt bra samarbete där vi båda kan ifrågasätta och utmana varandra för att resultatet ska bli det bästa för användarna. De är proffs ut i fingerspetsarna och satsar inget som inte är väl förankrat i ett användarbehov, säger Charlotta Ivansson, projektledare på Soleil.

Finalister i Sitevision Awards 2021

Det här är Soleils kunder som gått till final.

  • Bästa kommersiella webbplats – PRO (Pensionärernas Riksorganisation)
  • Bästa offentliga webbplats – Plikt- och prövningsverket
  • Bästa intranät – Rikshem, Skellefteå kommun, Kiruna kommunkoncern

Sitevision Awards – pris till bästa webbplatser och intranät

Sitevision belönar varje år organisationer som med hjälp av publiceringsverktyget Sitevision lyckats skapa webbplatser och intranät utöver det vanliga. Priset delas ut i kategorierna; Bästa kommersiella webbplats, Bästa offentliga webbplats och Bästa intranät. I varje kategori utses 4 finalister.

Läs mer om tävlingen på sitevisiondagarna.se Länk till annan webbplats.

Publicerad • 20 oktober 2021