Gå till innehåll

Södertörns högskolas webbplats sh.se nominerad till Web Service Awards

Startsidan på Södertörns högskolas nya webbplats

Webbplatsen www.sh.se nominerades i årets upplaga av Web Service Awards i kategorin Samhällskommunikation. Detta är den tredje gången sedan lanseringen 2019, som Södertörns högskola uppmärksammas för sin webbplats. Ett tålmodigt, hårt och långsiktigt arbete har gett sajten flera av Sveriges finaste priser.

Vi blev totalt överraskade över nomineringen. Vi trodde först att det handlade om medarbetarwebben som nyligen var med i mätningen, men det gällde vår webbplats, sh.se. Det är fantastiskt, säger Therese Andersson, kommunikatör och webbansvarig på Södertörns högskola.

Webbplatsen lanserades redan 2019 och fick mycket positiv uppmärksamhet direkt. Målgrupperna för sajten gav webbplatsen högre betyg och gjorde både fler och längre besök. Samma år vann webbplatsen Publishingpriset för bästa informationssajt och året därpå tog de första platsen i kategorin Bästa utbildningssajt på IDG:s Topp100-listan.

Effektkartläggning och återkommande undersökningar från Web Service Awards säkerställer rätt satsningar

Innan webbplatsen togs fram la man en bra grund för det kommande arbetet med att genomföra en effektkartläggning, denna har man sedan fortsatt att följa upp i utvecklingsarbetet. Södertörn genomför även återkommande kundundersökningar från Web Service Awards. Ett gediget och tålmodigt arbete som nu resulterat i ytterligare en nominering av högsta klass för webbplatsen.

Ja, vi jobbar hårt med att följa upp vad besökarna tycker och vill ha på webbplatsen och utvecklar webbplatsen löpande utifrån undersökningarna, säger Therese Andersson. Jag vill även poängtera att vårt samarbete med Soleil har varit avgörande för att webbplatsen utvecklas så bra. Det hade aldrig gått utan ett riktigt bra samarbete.

Publicerad • 22 januari 2022