Gå till innehåll

Anders är projekt- och förvaltningsledaren som kan det mesta inom IT

Anders är vår nye projekt- och förvaltningsledare

Vår nya projekt- och förvaltningsledare Anders har gjort det mesta inom programmering. Allt ifrån att frilansa inom IT till att vara platschef med fokus på fingeravtrycksbiometri. Han är också en hejare på kalligrafi.

Vad har du för bakgrund?

Jag är datavetare från Uppsala universitet som började min bana på Ericsson där jag var bland annat teknisk projektledare och produktledare. Vid IT-kraschen runt millennieskiftet hoppade jag runt mellan konsultbolag och träffade bland andra grundarna till Soleil. Jag jobbade med fingeravtrycksbiometri åt Precise Biometrics och blev platschef där. Vi gjorde uppdrag åt SAS och fler andra stora aktörer. Utöver det var jag även tekniskt säljstöd och global supportchef. Efter det ville jag tillbaka till programmeringen och testade att starta eget inom programutveckling.

Det är kul att se tillbaka och inse att jag har gjort en hel del!

Det var under tiden som egenföretagare jag sprang på Per och vi gjorde upp att jag skulle jobba som underkonsult. Det var ett uppskattat steg tillbaka för min del att fördjupa mig under ett år med bara webbutveckling och sånt jag tycker är roligt. Jag trivdes som fisken i vattnet så när jag fick erbjudande att börja som anställd så var valet självklart. Det är kul att få kollegor och sammanhang igen.

Vad är din roll här på Soleil?

Min roll här är projekt- och förvaltningsledare. Med ansvar för allt ifrån förstudier till lösningar. Det blir såklart inte lika mycket programmering, men jag kommer nog inte släppa det helt och hållet utan kanske hoppar in och gör mindre omfattande saker.

Är programmeringen något som fortsätter på fritiden?

Nä, jag har slutat med programmering privat. När barnen blev vuxna sålde vi huset och flyttade till lägenhet, så då är skönt att vara utomhus och cykla, både i skog och på landsväg. Eller åka skidor utför när det ges möjlighet. Jag tycker kalligrafi är väldigt kul. Oavsett om det är tusch med riktig penna och bläckhorn eller med iPad. Det är meditativt och jag gillar att skriva ord eller fraser jag fångar i vardagen.

Publicerad • 17 mars 2022