Gå till innehåll

Möt vår nye frontend-utvecklare Mikael

Mikael är vår nye frontend-utvecklare

Mikael blev tipsad av tidigare kollegor om Soleil och valde att ta steget till webbutveckling. Nu är han taggad på sin nya roll som frontend-utvecklare.

Vad har du gjort tidigare?

Jag har jobbat som systemutvecklare sedan 2000, mycket mot Ericsson med inbyggda system. För ungefär 2,5 år sedan ville jag testa något nytt och började jobba med parkeringssystem. En kan säga att jag började gå från backend till frontend.

Jag är elektroingenjör i grunden och började med hårdvarukonstruktion, och har rört mig mot mjukvara eftersom det alltid är roligt att testa nya saker. Alla nya utmaningar leder till kunskap som en har nytta av på ett eller annat sätt. Det är såklart mycket nytt med frontend, men jag känner att jag som sagt har med mig massor av erfarenheter.

Alla nya utmaningar leder till kunskap som en har nytta av på ett eller annat sätt.

Hur kom det sig att du hamnade på Soleil och vad ska du göra här?

Det var tidigare kollegor som tipsade om att Soleil är ett trevligt företag att vara på. Så jag tog steget fullt ut mot frontend nu när jag fick chansen att arbeta med nya spännande uppgifter på Soleil.

Här på Soleil är jag anställd som utvecklare och kommer att jobba främst med frontendutveckling i Sitevision. Både uppsättning av interna och externa webbar, samt webbapputveckling. Det känns roligt!

Vad gör du när du inte är på jobbet?

Jag har ett stort sportintresse och utöver att vara ledare i sonens innebandylag är det såklart en höjdpunkt att se när Färjestad spelar. Själv så spelar jag lite padel eller golf när det hinns med. Jag har fru och tre barn som jag tillbringar största delen av fritiden med och åker gärna med hela familjen på skidsemester.


Publicerad • 7 april 2022