Gå till innehåll

Spara tid med automatisk uppdatering av driftstörningar på webben genom integration mellan SMS-Service och Sitevision

driftstörningar

Fler än hälften av Sveriges kommuner skickar meddelanden om driftstörningar till kommuninvånarna via SMS-Service. Nu går det att automatiskt publicera alla uppdateringar på webben tack vare en integration med Sitevision som Soleil har byggt. Det innebär att de som har licens på båda dessa tjänster kan spara mycket tid.

Med hjälp av vår modul för driftmeddelanden slipper du ha ett nyhetsarkiv med driftstörningar som du måste hålla koll på och uppdatera manuellt på din webbplats. När en fälttekniker lägger in en driftstörning i SMS-Service så kommer den automatiskt upp på din Sitevision-webb.

Det finns inställningar i modulen för hur informationen ska presenteras, exempelvis som en lista, eller som en notis om aktuella driftstörningar i sidhuvudet. Allt är kopplat till geografisk plats och i nästa skede kommer vi även att göra en integration till en karttjänst, berättar Jonathan Lind, säljare, Soleil.

Tillgänglig att ladda ner för alla som använder Sitevision och SMS-service

Närmare 70 procent av Sveriges kommuner har Sitevision och över hälften använder SMS-Service för att skicka sms, e-post och röstmeddelanden. Alla som använder båda dessa kommer kunna köpa modulen och installera den på sin webbplats.

Vi på Soleil förvaltar, håller modulen uppdaterad och vidareutvecklar den tillsammans med våra kunder som gärna får komma med önskemål, tips och idéer. Det är ett nytt sätt att jobba med Sitevision-utveckling med en licensmodell som ger möjlighet att alltid välja den bästa lösningen oavsett leverantör och uppbyggnad av webbplats, förklarar Jonathan.

När våra kunder önskar något strävar vi efter att hitta lösningar tillsammans med andra, som exempelvis Soleil. Vi har en teknik för integration byggd i iframe, men den går inte att styla så mycket. För att ge kunderna möjlighet att presentera informationen på ett snyggare sätt kontaktade vi Soleil, som hade gjort en specialanpassad integration till SMS-service åt Höganäs kommun, berättar Magnus Andersson, Blue Idea.

Det finns redan idag ett tiotal kunder som väntar på att få börja använda modulen.

Kontakta oss gärna om du vill veta mer

Varmt välkommen att höra av dig om du vill veta mer. Kontakta Jonathan Lind om du har funderingar kring modulen och Sitevision och Magnus Andersson med frågor om SMS-service.


Jonathan Lind, säljare, Soleil
072 555 52 02
jonathan.lind@soleil.se

Magnus Andersson, Country Sales Manager, Blue Idea
0723 36 56 56
magnus@blueidea.se

 

Om Blue Idea

Blue Idea är Nordens ledande leverantör av SMS-tjänst. SMS-Service finns idag i över 150 svenska kommuner eller kommunala bolag och används flitigt för att säkerställa en god kommunikation och service till kommuninvånare.

 

 

Publicerad • 2 december 2022