Gå till innehåll

Annette ska coacha oss till att bli självstyrande team fullt ut

Anette

Annette får en betydande roll på vår resa mot en självstyrande organisation.

Vår nederländske kollega Annette flyttade till Sverige för att förändra sättet att jobba och vi drog vinstlotten. Hon tror på att lära genom att göra och brinner för att få människor att själva se lösningarna. Annette får en betydande roll på vår resa mot en självstyrande organisation med sin erfarenhet från det nederländska företaget Buurtzorg, som är de självstyrande organisationernas nummer ett.

Det kommer bli en rolig utmaning att styra om Soleil till en välfungerande totalt självstyrande organisation. Mina kollegor har lagt grunden, nu behöver vi bygga resten av huset. Jag tycker att det är en härlig stämning på Soleil och de har samma entusiastiska inställning som jag till självstyre, det känns roligt, säger Annette de Jong, teamcoach.

Ville jobba flexibelt

Annette började sin karriär som sjuksköterska i Nederländerna när hon var sjutton år. Hon har efter det varit på många olika platser, både geografiskt och rollmässigt. Bland annat har hon i många år arbetat som team-coach på Buurzorg. När hon blev ensamstående mamma 2010 jobbade hon inom hemtjänst för barn och på ett sjukhus. Hon bad om att få jobba extra mycket varannan vecka och de veckor när hon hade sin son ville hon jobba mindre.

Det fick jag inte. Så när jag fick höra talas om Buurtzorg, en självorganiserad hemtjänst, tog jag kontakt med dem och så började min resa inom självstyrande team. Där jobbade jag i fem år och det passade mig perfekt. Där fick jag jobba 50 timmar ena veckan och 20 timmar nästa, berättar hon.

Den som är mitt i verksamheten fattar besluten

Buurtzorg jobbar helt och hållet i självstyrande team. Det är personalen som träffar patienterna och planerar, organiserar och tillsammans fattar beslut, inte en verksamhetschef långt bort. De delar även sin kunskap med andra team och lär mycket av varandra.

Det finns inom Buurtzorg ett antal team-coacher som stöttar teamen, och Annette fick tidigt förfrågan om att bli team-coach, vilket hon nappade på. Syftet är att coacha teamen till att själva hitta lösningarna. Annette jobbade som team-coach i flera år på Buurtzorg och har därigenom en unik kompetens och kunskap kring vad som krävs för att en självstyrande organisation ska fungera.

Delat ansvar gör att vi utvecklas tillsammans

2021 fick Annette frågan om att åka till Sverige och hon nappade på uppdraget att driva den svenska verksamheten inom Buurtzorg. Och nu, två år senare har hon hittat till oss på Soleil, eller ja, vi hittade henne kanske vi ska säga.

Jag vet inte hur min roll kommer att se ut än, jag håller på att sätta mig in i hur det fungerar på Soleil, men jag vill dela med mig av mina erfarenheter och bidra till team som har självförtroende att fatta sina egna beslut. Som struntar i att fråga varför saker händer, utan istället frågar sig vad vi vill ha ut av detta och hur vi vill vara involverade i processer. Det finns alltid mycket att göra inom kommunikation – att lära människor att ge och ta feedback, både positiv och negativ. Att kunna diskutera saker för att komma framåt. För vi är och ska vara olika och kommer alltid att tycka olika. Det gäller att inte ta det personligt. Vi duger alla som vi är och behöver inte ändra på oss själva för att ändra ett beteende. Det viktiga är att vi alla får förutsättningar för att göra vårt jobb på ett bra sätt, menar Annette.

Publicerad • 6 april 2023