Gå till innehåll

Vi reder ut begreppen UX- och UI-design!

Vad betyder egentligen UX och UI? Två begrepp du garanterat hört talas om, men kanske inte har full koll på skillnaden mellan. Ni kan vara lugna – i det här webbinariet reder vi ut begreppen och går igenom varför de båda är så viktiga i arbetet med att ta fram en användbar webbplats. Vi delar även några av våra bästa tips kring hur du som redaktör kan skapa innehåll med användaren i fokus.

I detta webbinarium går vi in på vad UX- och UI-design egentligen betyder och innebär. Begreppen är nära besläktade och spelar båda en avgörande roll för hur en hemsida uppfattas och används. Vi pratar om användarflöden, vikten av att identifiera alla de behov som användarna har samt tar upp ett gäng relevanta frågor att ställa sig under arbetet med en webbplats.

Sara Thyrén, Anna Schullström och Caroline Bengtsson

Sara, Anna och Caroline

Om Sara Thyrén

Sara brinner för att jobba med projektledning och användarcentrerad design för att skapa lösningar som hjälper och underlättar för människor. Sara har stor färdighet i att se och analysera en helhet för att sedan bryta ner det till detaljnivå.

Om Anna Schullström

Anna är en UX-/UI-designer och frontend-utvecklare som har flera års erfarenhet av att arbeta med kunder inom både offentlig och privat sektor, från myndigheter till e-handelsföretag. Hon brinner för att skapa visuellt tilltalande och tillgängliga produkter och har alltid ett starkt användarfokus i sitt arbete.

Om Caroline Bengtsson

Caroline är frontend-utvecklare och arbetar mycket med både intranät och externwebbar. Hon ingår även i Soleils UX- & UI-team och brinner för att kunna kombinera utveckling med designarbete. Hon tycker om att ha nära kommunikation med kund och följa med i projekt från början till slut, för att skapa användarvänliga webbsidor.

Publicerad • 5 november 2021