Gå till innehåll

Så fick Cranab ett nytt intranät – rekordsnabbt!

Har ni licenser i MS365, hyfsat hög kompetens internt, engagemang och bra överblick, men behöver hjälp och vägledning för att komma igång med ert nya intranät? Gör som Cranab - låt oss tillsammans bygga upp ett SharePoint-intranät direkt i er miljö. Vi har kompetensen och ger er grunderna för att snabbt komma igång med de vanligaste funktionerna. Effektivt, lönsamt och mycket värde för pengarna.

Tack vare att Christoffer som är IT-ansvarig har ett intresse, engagemang och våra goda förberedelser gick det snabbt att få upp skalet, berättar Jörgen Nylén, MS365-ansvarig & tjänstedesigner.

Eftersom Cranab hade Microsoft 365-licenser sedan tidigare blev det en mycket kostnadseffektiv start. De hade alla möjligheter, men behövde hjälp med att komma igång och få rätt tänk kring vilka verktyg de bör använda och på vilket sätt med mera.

Jag blev lite som en tv-kock. Utifrån våra diskussioner kring förutsättningarna och efter att ha fått tillgång till deras IT-miljö skapade jag grunden steg för steg för att förbereda. Det gjorde att vi snabbt och enkelt kunde köra igång och bygga intranätet tillsammans, säger Jörgen.

Passar mindre organisationer

Intranätet följer den grafiska profilen och har nyhetshantering, snabblänkar och olika sidmallar. Det har gett dem en bra grund som de själva kan fylla med innehåll. Den här typen av lösning passar extra bra för mindre organisationer.

Jag ville ta ett mer operativt ansvar för att vi internt ska förstå hur intranätet är uppbyggt. Vi såg detta som en kostnadseffektiv lösning och ett sätt att bygga upp och behålla kunskap internt, säger Christoffer.

Önskemålet från medarbetarna var ett mer levande intranät än det tidigare. Med SharePoint har de sett att de uppnår detta. Nu finns ett snyggt, modernt, lättanvänt intranät som har grundfunktionalitet på plats.

Och hittills har det nya intranätet mött positiva reaktioner hos Cranab.

Skalbarhet med möjlighet att bygga till funktioner allteftersom

Den största vinsten tycker Christoffer är skalbarheten – att enkelt kunna bygga på mer funktioner som de vill.

SharePoint kommer med nyheter hela tiden och då känns det bra att vi kan hålla oss lite i framkant och hänga med istället för att jobba med gamla prylar, tycker han.

Soleil har lyssnat på mina behov och anpassat utbildningen. De har fått fram bra utbildningsmaterial för oss och har hela tiden funnits nära. Det har känts väldigt givande och det är tryggt att de kan hjälpa till med utveckling om vi vill, avslutar Christoffer.

Om Cranab

Cranab utvecklar och tillverkar kranar, gripar och buskröjare för skogsbruk. De finns i norra Sverige, men verkar i hela världen har 50 års erfarenhet från branschen. Cirka 100 medarbetare jobbar inom Cranab.

Publicerad • 27 oktober 2021