Två av Soleils kunder, Strängnäs kommun och TL Bygg, vinner Guldhanden

Bild på årets finalister

Strängnäs kommun vinner Guldhanden för bästa offentliga externwebb och TL Bygg vinner samma utmärkelse för bästa intranät.

Strängnäs kommun vinner utmärkelsen Guldhanden för bästa offentliga externwebb, strängnäs.se. TL Bygg vinner samma utmärkelse för bästa intranät. I år stod Soleil bakom totalt fem webbplatser och intranät av de totalt tolv finalisterna i SiteVisions tävling.

Det är fantastiskt roligt att våra kunder vinner Guldhanden, år efter år. I år står vi dessutom bakom två av tre vinnare i tävlingen. Det är också mycket roligt att vår satsning på att bli bäst på intranät verkar ha lönat sig, eftersom vi hade tre av fyra finalister i den kategorin, säger Per Johansson, vd på Soleil.

Strängnäs kommun vinner Guldhanden för bästa offentliga webbplats

Soleil har tillsammans med designpartnern Advant utvecklat Strängnäs.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Strängnäs kommun vinner priset för en modern och välkomnande sajt där tillgänglighet och kvalitet står i fokus.

Ja, vi hade det här på känn, säger Mattias Johansson, kommunikationschef på Strängnäs kommun med ett stort skratt.

Det här är en välbyggd webbplats med få klick som gör det enkelt för besökaren. Navigeringen är tydlig och sökfunktionen effektiv. Enkelheten, designen och det direkta tilltalet gör det här till en modern och välkomnande sajt.

TL Bygg vinner Guldhanden för bästa intranät

Det känns märkligt, svarar Roger Sandberg på frågan om hur det känns att vinna Guldhanden. Det är ju sjukt roligt att bara vara i final tillsammans med tre så stora organisationer. Har inte riktigt fattat det, det här trodde jag inte.

TL Bygg Länk till annan webbplats. var i final tillsammans med Migrationsverket Länk till annan webbplats., Falu kommun Länk till annan webbplats. och Högskolan Gävle. Länk till annan webbplats.

Många positiva effekter på kort tid efter lanseringen

I byggbranschen där medarbetarna är spridda rent geografiskt, sällan är samlade och där majoriteten av användare inte har datorn som verktyg är det en utmaning att skapa sammanhållning, förståelse för helheten och att kommunicera enhetligt till alla. Men redan ett par månader efter lanseringen såg TL Bygg resultat.

Utöver att aktiva medarbetare och chefer som skapar mycket engagemang och positiva tongångar tycker medarbetarna bland annat att intranätet har resulterat i att det är enklare att hitta rätt dokument och information, och att både ledning och stödenheter ger bättre information via intranätet. Dessutom har TL Bygg beräknat spara minst 800 000 SEK i tid enbart på minskat antal onödiga mejl under ett år.

Läs mer om vårt arbete med TL Bygg.

Guldhanden – SiteVisions pris för bästa webbplatser och intranät

SiteVision belönar varje år organisationer som med hjälp av publiceringsverktyget SiteVision lyckats skapa webbplatser och intranät utöver det vanliga. Priset Guldhanden, delas ut i kategorierna; Bästa kommersiella webbplats, Bästa offentliga webbplats och Bästa intranät. I varje kategori utses 4 finalister.

Läs mer om Guldhanden-tävlingen på sitevisiondagarna.se Länk till annan webbplats..

Publicerad • 16 oktober 2019