Gå till innehåll

Våra tillgänglighetsexperter

Daniel

Våra utvecklare Daniel Kling och Linnea Larsson är certifierade tillgänglighetsexperter enligt WAS (Web Accessibility Specialist). De säkerställer att de webbar och lösningar vi tar fram uppfyller tillgänglighetskraven så att alla kan använda dem oavsett eventuella funktionsvariationer.

WAS-certifikatet (IAAP Web Accessibility Specialist) innebär att utvecklaren kan designa, bygga och vidareutveckla digitalt innehåll och digitala tjänster som är tillgängliga för alla. Det är International Association of Accessibility Professionals som delar ut certifikatet.

Daniel Kling

Daniel brinner för att få saker att fungera på bästa sätt för alla. Och nu får han fortsätta kalla sig webbtillgänglighetsexpert till augusti 2026 tack vare sitt förnyade WAS-certifikat.

Daniel, vad tycker du är viktigast när det kommer till tillgänglighet?

Jag tycker att det är viktigt att komma ihåg att så många som 20 procent har någon form av nedsättning någon gång i livet. Det är inte ”bara” kroniska funktionsvariationer som gör att en person kan ha svårt att ta till sig innehåll eller använda en tjänst. Det kan handla om exempelvis en bruten arm, dyslexi eller svårigheter att se text på mobilen i starkt solljus. Därför är det otroligt viktigt att utveckla webbplatser och andra digitala lösningar som alla kan använda.

På vilket sätt gynnar certifieringen Soleils kunder?

Med en sådan kvalitetsstämpel kan våra kunder känna sig trygga i att vi tänker på allas behov när vi utvecklar webbar och att vi uppfyller WCAG Länk till annan webbplats.och tillgänglighetskraven.