Gå till innehåll

Per Lundström

Per Lundström arbetar som support- och förvaltningsansvarig. Han är en riktig klippa som har koll på fler än 35 kunders ärenden parallellt och får alltid full pott i alla kundutvärderingar.

Varför sökte du jobb på Soleil?

Det var tillfälligheter som gjorde det, haha! Jag såg en annons där Soleil sökte SharePoint-utvecklare. Jag hade inte arbetat så mycket med SharePoint innan, men jag blev anställd ändå, tror att det var min charm som ordnade jobbet.

Vilka är dina ansvarsområden?

Mitt jobb är uppdelat på rollerna förvaltningsledare, utvecklare samt first line-support med supportansvar.

Som förvaltningsledare ansvarar jag för förvaltningsteamet där jag och två utvecklare hanterar alla sådana ärenden från våra kunder. Det handlar om fler än 35 kunder så det gäller att kunna hålla många bollar i luften samtidigt. Här arbetar jag med att tidsestimera ärenden, ser till att arbetet med ärenden flyter på som det ska och sist men inte minst, har mycket dialog och kontakt med kunderna.

I rollen som utvecklare handlar det mycket om förvaltningsärenden och jag utvecklar många ärenden från förvaltningsteamet.
I First line-support tar vi emot alla supportärenden från våra kunder. Här svarar vi på kunders frågor kring användarstöd i Sitevision vilket innebär rådgivning, felsökning och problemlösning.

Det är väldigt kul med kundkontakt och jag trivs väldigt bra i den rollen. Sen är det kul när supporten får så fina betyg av kunderna. 22 ärenden har blivit betygsatta än så länge i år och genomsnittsbetyget ligger på 5/5.

Jag är även supportansvarig och det innebär att jag har koll på resultat, kvalitet och att vi hela tiden strävar efter en kontinuerlig förbättring av supportprocessen.

Topp 3 med att jobba på Soleil

  • Kollegorna, vi är väldigt tajta och har jätteroligt ihop.
  • Arbetsuppgifterna, webbutveckling är superkul och så trivs jag med kombinationen av utveckling och kundkontakt.
  • Kulturen!

Vilket är det roligaste uppdraget du haft?

Det är nog förvaltningsledare, jag tycker om att ha ordning på saker och ting och det blir mycket struktur i rollen som förvaltningsledare.

Vad utmärker Soleil som arbetsgivare?

Kulturen helt klart. Detta är som sagt mitt första jobb så jag kan nog inte riktigt greppa hur bra det egentligen är på Soleil.

När du inte jobbar – vad gör du då?

En perfekt fredagskväll för mig är att sitta hemma vid datorn och snacka med kompisarna på Discord, spela och dricka lite bärs. Jag brukar också fiska under sommaren. Jag vill helst vara helt själv när jag fiskar och inte stå bland folk eller mitt i stan – ha lugn och ro i naturen helt enkelt.

Har du någon supertalang eller specialintresse?

Jag skulle nog säga att Jira är lite av ett specialintresse, jag använder Jira väldigt mycket som förvaltningsledare och jag har lärt mig väldigt många tips och tricks i det. Jag har även utvecklat två egna tillägg i Chrome som utökar funktionaliteten i Jira.