Gå till innehåll

Torbjörn Noaksson

Vår digitala strateg & verksamhetsutvecklare Torbjörn testar allt som är nytt och när han gör något så gör han det från grunden. Som till exempel att skruva isär och ihop en motorcykel bara för att förstår hur den är byggd och kunna göra den till sin egen. Han är vetgirig som få och har anammat Pippi Långstrumps inställning om att han klarar allt.

Vad är din historia?

Jag har haft turen att få jobba med medie- och kommunikationsfrågor i nästan hela mitt yrkesliv. På filmproduktionsbolag, reklambyrå och på myndighet som kommunikationsansvarig, chef och ansvarig för alla webbplatser. De senaste nio åren har jag jobbat med digital tjänsteutveckling på Konsumentverket. När jag fick mitt tredje barn ville jag inte vara chef längre och då blev jag nyfiken på det uppdraget.

Digitaliseringen går oerhört fort och det går inte att bara tuta och köra. Vi måste ta fram kanalstrategier och lära oss verktygen för att kunna använda dem och kommunicera på bästa sätt. Det är otroligt spännande att få vara med där det händer. Jag har alltid varit extremt vetgirig och därför har jag velat göra många olika saker. Jag kallar mig mer generalist än specialist, men genomgående har jag jobbat med användarfokus.

Vad brinner du för?

Att göra skillnad. Det som vi gör ska bidra till skillnad för den som använder ett verktyg eller en tjänst. Användarens behov måste vara i fokus.

Varför valde du Soleil?

Efter att ha jobbat med tjänsteutveckling ett antal år som projektledare för ett team med externa konsulter så var klivet naturligt. Jag var i stort sett redan på konsultsidan, jag var redo för en förändring och när möjligheten dök upp kände jag att jag matchade med Soleil. Vi har många gemensamma värderingar. På Soleil har vi ett sunt synsätt på vad vi gör och varför vi finns. Och kunderna är intressanta.

Om du inte jobbar – vad gör du då?

Jag har tre barn och det upptar mycket av tiden. Eftersom jag gillar att vara ute i skogen brukar jag ta med mig barnen ut. Jag är även ledare för en barngrupp i friluftsfrämjandet på Hammarö. I övrigt försöker jag träna så mycket jag kan, både löpning och styrketräning.

Det har jag aldrig gjort, hur svårt kan det vara, det klarar jag säkert.

Har du någon supertalang?

Jag har anammat ett citat från Pippi Långstrump de senaste åren. Så när det dyker upp något nytt tänker jag ”det har jag aldrig gjort, hur svårt kan det vara, det klarar jag säkert”. Jag är extremt vetgirig och nyfiken och det är nog en talang. Det får mig att ta tag i saker som jag inte gjort förut, att läsa på och lära mig det helt enkelt. Jag ritade till exempel om vårt hus och snickarna frågade vem arkitekten var. Jag skaffade en motorcykel för att skruva isär och ihop den och göra den lite till min egen.