Gå till innehåll

Intranät

Vi bygger smarta intranät för alla verksamheter, och har hjälpt många kommuner och företag att utveckla bättre digitala relationer och verktyg. Med Soleil som partner får du ett intranät som har all information samlad på ett ställe. Ni får en mer effektiv digital arbetsplats där information är tillgänglig, hanteras säkert och där det är lätt att kommunicera.

Jag vill veta mer!

Experter på att bygga intranät

Vi har stor erfarenhet av att bygga intranät i SharePoint Länk till annan webbplats. och Sitevision Länk till annan webbplats.. Vi skräddarsyr lösningar efter era behov och bygger kraftfulla integrationer som utnyttjar de bästa funktionerna i olika plattformar.

Vi vill att vår intranätlösning ska komma till användning och göra skillnad för er. Därför lägger vi lika stor vikt på tekniken som på de mänskliga relationerna. Det har gjort att vi tillsammans med kunder som Rikshem Länk till annan webbplats., TL Bygg Länk till annan webbplats., Collectum Länk till annan webbplats. och Pensionsmyndigheten har vunnit priser som Web Service Awards och Guldhanden.

Så hjälper vi er till ett bättre intranät

På Soleil arbetar vi agilt i våra projekt. Det innebär att vi har ett nära samarbete med er och att vi tillsammans har löpande utvärderingar av delleveranser. Vi vill helt enkelt vara säkra på att ni får precis det intranät som ni och era användare behöver.

Lösning utifrån användarnas behov

För att ert nya intranät ska bli omtyckt och välbesökt av medarbetarna så behöver vi ta hänsyn till deras behov. När vi har dem klara så omformulerar vi dem till tekniska krav. Men hur vet man då användarnas behov? Vi rekommenderar att alla webbprojekt inleds med en förstudie Länk till annan webbplats., och givetvis hjälper vi er med detta.

Utbildning av redaktörer

Ett intranät blir aldrig "färdigt", innehållet behöver vara aktuellt och korrekt för att era medarbetare ska tycka att det känns relevant för dem. Dem som ska förvalta intranätet ska såklart får rätt förutsättningar för att göra detta. Vi erbjuder kundanpassade utbildningar i Sitevision Länk till annan webbplats. samt Microsoft 365-kurser Länk till annan webbplats.. Redaktörerna får prova de funktioner som finns och lära sig att skapa och publicera innehåll.

Förvaltning

För oss på Soleil är det viktigt att veta att våra kunder får effekt av det vi jobbat med tillsammans. Därför satsar vi på långsiktiga relationer och rekommenderar att jobba strategiskt med intranätet. Med ett förvaltningsavtal kan ni känna er trygga i att ni har en partner som hjälper er analysera, följa upp och planera förbättringar på ert intranät.

Tillgänglighet - ett intranät för alla

Visste du att det från 2025 är lagkrav även för privat sektor att webbplatsen ska uppfylla tillgänglighetsdirektivet? På Soleil är tillgänglighet en självklar del av webbutveckling. Därför är vi stolta över att ha två IAAP-certifierade Länk till annan webbplats. tillgänglighetsexperter som ser till att vi håller en hög nivå på våra leveranser.

Vi säkerställer att ni får ut det mesta av ert nya intranät

Utbildning

För att ni ska få ut det mesta av er investering rekommenderar vi riktigt bra utbildningar med användarna i fokus. Det är här våra duktiga specialister kommer in och hjälper dig!

Frågor och svar

Vad är ett intranät?

Ett intranät är ett privat nätverk inom en organisation, som kan användas som en internwebb, där medarbetare har tillgång till verksamhetens dokument, information och kommunikationsvägar. Intranätet kan användas till allt från kommunikation till dokumenthantering för fildelning och lagring.

Varför satsa på digitala verktyg och modernt intranät?

Den fysiska arbetsplatsen är viktig för en verksamhet, men idag tillbringar vi stora delar av arbetsdagen i olika digitala system. Även dessa behöver utvecklas för att hjälpa medarbetarna med sina arbetsuppgifter. Hur den digitala arbetsplatsen är utformad och fungerar kan påverka allt från effektivitet och produktivitet till samarbete, stressnivåer och trivsel. Därför är det så viktigt att man satsar även på den digitala arbetsmiljön!

Intranätet är utgångspunkten för ert digitala arbete, och ett modernt och effektivt intranät gör att ni har de bästa förutsättningarna för att ta vara på möjligheterna i era digitala verktyg.